FeelZen / Fit&Zen

Lokerenbaan 114/6  - 9240 Zele     - GSM :  0499 24 86 48

FeelZen / Fit&Zen

Lokerenbaan 114/6  - 9240 Zele     - GSM :  0499 24 86 48

Mindfulness op het werk 

Mindfulness werd ontwikkeld voor mensen met onbehandbare lichamelijk pijn door Jon Kabat-zinn. 

De Mindfulness therapie is geschikt voor preventie van burn-out en depressie. Het is een wetenschappelijke onderzochte methode die de stressbehendigheid verhogen.

Internationaal wetenschappelijk onderzoek toonde de doeltreffendheid voor behandeling en preventie van : depressieve periodes angst - verdriet - boosheid -  irritatie stressgebonden klachten zoals spanning -  onrust en hyperventilatie - vermoeidheid en slaapstoornissen -  lichamelijke klachten zoals chronische pijnen -  hoge bloeddruk

Hoe werkt het ? Mindfulness wordt ook aandachtstraining genoemd. Het is een meditatietechniek die meer dan 2500 jaar oud is.

Mindfulness laat je in ieder moment opnieuw contact maken met je kracht en rijkdom van het nu. Mindfulness opent je leven naar een diepere appreciatie en innerlijke vrijheid. Cognitieve therapie is gebaseerd op de vaststelling dat negatieve gedachen kunnen bijdragen tot psychische klachten.

Ook negatieve gevoelens kunnen terug negatieve gedachten in de hand werken. Doorheen deze therapie krijgen we een dieper inzicht in deze mechanismen en leren we ze los te laten.

Mindfulness geschied best in kleine groepjes - maximaal 8 personen - zodat een eventueel persoonlijke begeleiding mogelijk is.

Meer info hieromtrent kan u terugvinden via deze link